Friday, 25 March 2011

Kisah Macaroon lagi

Dulu masa buat macaroon tu, tak pernah rasa yang sebenarnya. Baca kat internet kata kena ada kaki - pass, smooth surface - pass..Konon dah perfect la tu dengan projek macaroon tapi kenyataan itu bertukar apabila Cik Yan membeli macaroon di San Francisco KLCC. Harganya? RM 26 + dengan free coffee of the day..Excited okay sebab masa beli tu tinggal satu kotak je lagi. Maka dengan penuh gembira menjamah la macaroon tu tapi first impression > eh lemau ke macaroon ni..rugi duit beli..Tapi Cik Yan taklah buang terus cuma email kepada mereka2 yang telah menjejakkan kaki ke Paris dan meminta penjelasan mereka tentang rasa, fizikal macaroon ni. Rerupanya dia nampak keras tapi chewy...Kalu korang orang kampung, sure pernah makan agar2 keras kat luar tapi dalam x macam tu...kira umpamakan macaroon camtulah..

Tadi lunch time Cik Yan gi lagi beli macaroon ni..tapi hari ni macam banyak lagi, jadi sesapa yang nak melepak KLCC weekend ni, boleh sangatla gi beli macaroon. Sampai rumah Cik Yan leh lupa sampai lah bila Cik Yan berciter kat En Suami yang Cik Yan LALU JE depan Coach, Louis Vutton & Ferragamo..Dia leh tanya ada beg baru ke? Em em, ada rezeki nak belikan ke? Takpelah, terima kasih je..baik bagi gold bar kan yang kecik tu...boleh gak buat investment. Tapi ni kata2 pada hari ni yer (25th March 2011).
 Pastu dia tanya beli apa je kat KLCC tu masa tu sepantas kilat pergi dapatkan handbag dan TADAAAA






Cik Yan x gigit pastu amik gambar yer.ni En Suami tekan pastu jadi gini..rapuhkan..

Kali ni filling dia banyak benda, maksud Cik Yan filling strawberry sekali ngan buah dia sikit2..Cik Yan x suka..jadi rasa2 macam cukupla kot. Nanti rajin buat sendiri sampai jadi. Skang kena berenti dulu sebab dalam fridge Cik Yan dah penuh dengan telur kuning je. Patutnya buat kek lapis yang guna kuning telur banyak tu jadi putih telur leh wat macaroon tapi Cik Yan mana ada masa nak ngadap kek lapis..nanti2 jelah...

No comments:

Post a Comment